Pit-Stop gyorsszervíz, autójavítás, autószerelés

személygépkocsi gyorsszervíz, utazás előtti átvizsgálás, olajcsere, olajszűrő csere, gumi javítás, futómű beállítás, kerék centírozás, felni javítás, műszaki vizsgáztatás

Klíma átvizsgálás

klíma töltés, klíma javítás, klíma fertőtlenítés
kapcsolódó tartalmak

Nem csak nyáron kell bekapcsolni a klímát

 

Főleg a nyári hónapokban lehet kellemetlen, ha elromlik autónkban a klímaberendezés – és általában ekkor is tűnik fel, ugyanis télen az emberek többsége egyáltalán nem szokta bekapcsolni a klímát, ami nagy hiba. Hasznos néha télen is elindítani, hogy a gáz és az olaj megfelelően körbejárhassa a rendszert. Mielőtt a szerelők megkezdik a klímatöltést, azt igyekeznek megtudni, hogy miért nem működik megfelelően a rendszer. Ha a klímaberendezés által előállított levegő nem elég hideg, nagyon valószínű, hogy a rendszerből valamennyi gáz elillant: ebben az esetben gázrátöltéssel a gyári értékre állítják vissza a gáz mennyiségét.

Amennyiben a rendszer egyáltalán nem hűt, akkor valószínű, hogy nincs gáz a rendszerben, és újra fel kell tölteni.

Klíma fertőtlenítés

 

A klímaberendezést érdemes minden tavasszal fertőtleníteni a baktériumok és a kellemetlen szagok megszüntetése érdekében. A klímafertőtlenítés két lépcsőben történik: leállított klíma és motor mellett a szellőzőjáratok kitisztítása speciális habbal. A habot minden szellőzőjáratba befújják: a hab megdagad, és teljes felületén hozzátapad a szellőzőjáratok belső felületéhez, majd összeesik és a rendszer beindítása után a gépkocsi alján, a kondenzvízzel együtt távozik.

Második lépésben egy aeroszolos módszerrel és a belső levegőkeringetés segítségével átforgatjuk

Linkek:
Keresned sem kell!

hasznos linkek gyűjteménye

Google PageRank