Pit-Stop gyorsszervíz, autójavítás, autószerelés

személygépkocsi gyorsszervíz, utazás előtti átvizsgálás, olajcsere, olajszűrő csere, gumi javítás, futómű beállítás, kerék centírozás, felni javítás, műszaki vizsgáztatás

Futómű beállítás

A futómű beállítása lényeges pont az autó karbantartása során.

Futómű ellenőrzés, futómű beállítás

A futóművet új téli- vagy nyári gumi vásárlása, rendellenes gumikopás, futóműből jövő kopogó hang, bizonytalan úttartás, keréktárcsa sérülése esetén, futóműalkatrész cseréje után, illetve időszakosan évente egyszer, vagy 15000 kilométerenként kell beállítani. Ez a művelet a vezetés biztonságossága szempontjából elengedhetetlen, mert a rossz futóművel rendelkező autó vezetése állandó kormánykorrigálást igényel menet közben.

A rossz futómű beállítás a gömbfejeket, kerék csapágyakat, felfüggesztéseket, a lengéscsillapító szárát jobban terheli, és jelentősen rontja a gépkocsi egyenes futását, ezzel növeli az üzemeltetési költségeket is. Nem érdemes tehát a szervizköltséget megspórolni, a rosszul beállított futómű ugyanis olyan károkat okoz az autóban, amik javítása jóval többe kerülhet, mint az ellenőrzés, illetve a beállítás elvégzése, ráadásul veszélyes is lehet, ha a futómű beállítása nem megfelelő.

Nem csak esztétikai szempontból fontos a felni javítása

A megütött, deformálódott felnik kellemetlen komfortérzetet, illetve a futómű károsodását okozhatják, befolyásolják a biztonságot. Kisebb sérülések esetén a felni javítása egy óra alatt megoldható, azonban komolyabb javítás, esztétikai felújítás esetén akár egy hetet is igénybe vehet a folyamat – ez idő alatt másképp kell megoldanunk a közlekedést, akár kölcsönautóval vagy tömegközlekedéssel.

Ha a deformálódott felnik miatt károsodik a futómű, annak még számtalan kellemetlen következménye lehet: hibás futóművel kevésbé lesz biztonságos a vezetés, emellett más alkatrészek is károsodhatnak, ami fokozza a balesetveszélyt, valamint további költségeket vonhatnak maguk után.

Linkek:
Keresned sem kell!

hasznos linkek gyűjteménye

Google PageRank